Фолдинг Врати

Клизните врати е идеална опција за релативно тесни простори со максимална висина од 3000мм и истите можат да бидат со и без термичка изолација.

Преклопени стаклени врати F1

Употреба: Идеална опција за релативно тесен распон

Операција: Акардон тип, врвен. Со повлекување на првиот панел, остатокот следи. Непречено, лесно движење на панелот долж водичот за таванот и шарките на системот.

Карактеристики: Калено стакло (10мм), држено заедно со шарки, без драјвери за возач на железо, без алуминиумски рамки, стегање со стакло-табли со употреба на хоризонтални горни и долни алуминиумски профили, ролери од не’рѓосувачки челик, поликарбонатни изолациони профили по целата должина на нејзиниот панел. Топ, долна и странична изолација со заптивки со четки.

Основни димензии: 105мм за горни и долни алуминиумски профили, големина на алуминиумска патека: светлосен тип 60x53mm или тежок тип 75х72мм.

Преклопени стаклени врати F2

Употреба: Идеален за големи отвори, висина до 3 милиони.

Операција: Паркинг-тип, секоја лента е повлечена и паркирана во посебна област.

Карактеристики: Калено стакло (10 мм), употреба на одредено, претходно планирано место за паркирање, без дно упатство, без алуминиумски рамки, поликарбонатни профили за изолација по целата должина на панелот. Топ, долна и странична изолација со заптивки со четки.

Основни димензии: 105мм за горни и долни алуминиумски профили, големина на алуминиумска патека: 60х53мм или 75х72мм ..

Преклопени стаклени врати F3

Употреба: Погоден главно за големи отвори, каде дополнителна изолација, издржливост и безбедност се задолжителни.

Операција: Двојно застаклување, тип на паркирање – секоја лента се влече и се паркира во посебна област.

Карактеристики: Двојно застаклување (20мм) со топлинска и акустична изолација својства, алуминиумски рамки, употреба на дизајниран простор за паркирање, без дно. Топ, долна и странична изолација со пломби за четки ..

Основни димензии: 105мм за горни и долни алуминиумски профили, големина на алуминиумска патека од 60х53мм или 75х72мм (тежок тип), 50мм вкупна ширина на средно вертикална алуминиумска рамка.

Преклопена стаклена врата F4

Употреба: Општо погодно каде е потребна дополнителна изолација, издржливост и безбедност.

Операција: Паркинг-тип – секоја лента се извлекува и се паркира во одделно одредено, претходно планирано подрачје.

Карактеристики: Двојно застаклување (35мм) со топлинска и акустична изолација својства, рамки од алуминиум, употреба на паркинг простор, без водич за подни подот., Изолација со четки и гумени заптивки.

Основни димензии: Долги и горни алуминиумски профили 105мм, алуминиумска патека со големина од 60х53мм или 75х72мм (тежок тип), отална средна ширина на алуминиумска ширина: 52мм.

Преклопени стаклени врати F4 Elite

Употреба: Идеално кога е пожелен фактор на висока енергетска ефикасност.

Операција: Паркинг-тип, секоја лента се повлекува и се паркира во одделно одредено, претходно планирано подрачје.

Карактеристики: Двојно застаклување (35мм) со топлинска и акустична изолација својства, алуминиумски рамки, употреба на одредено, претходно планирано место за паркирање, без дно водич. Крајна изолација со гумени заптивки.

Основни димензии: 105мм за горни и долни алуминиумски профили, големина на алуминиумска патека од 60х53мм или 75х72мм, вкупна ширина од 52мм на средно вертикална алуминиумска рамка.

Преклопени стаклени врати F4 Термо

Употреба: Погодно секаде каде што е пожелна максималната можна топлинска изолација.

Операција: Систем од типот на паркирање – секоја плоча е извлечена и паркирана во посебна одредена, претходно планирана област.

Карактеристики: Термички пробиени алуминиумски профили, двојно, калено застаклување (35мм) со топлинска и акустична изолација својства, периметарски алуминиумски профил, паркинг, без водич за дно, изолација со еластични дихтунзи, термички скршен алуминиумски шини за возач на трака.

Основни димензии: Долен и горниот алуминиумски профил 105мм, возач на алуминиум 75х72мм, вкупна ширина на средно вертикални рамки 60мм.

Преклопена стаклена врата F5

Употреба: Идеална за мали и големи отвори, на места каде што нема посебни барања за изолација

Работење: Систем за виткање на врата од типот на паркирање – секоја плоча е извлечена и паркирана во посебна одредена, претходно планирана област.

Карактеристики: Калено застаклување, дебелина од 10мм или 5 + 5 за ламинирано застаклување, употреба на паркинг, алуминиумска рамка, изолација со употреба на четки.

Основни димензии: Долните и горните хоризонтални профили од 60мм, алуминиумска шиниска возачка големина 60x53mm, вкупна средна вертикална дебелина на рамката 38мм.

Преклопени стаклени врати F6

Употреба: Погоден за претежно помали згради.

Операција: Стаклена преклопна врата со паркирање – секоја плоча може да се отстрани и паркира на претходно планирано подрачје.

Карактеристики: Калено застаклување (10мм), употреба на паркинг, без водич за подот, без алуминиумски рамки, поклопувачки спојници, изолација со четки.

Основни димензии: Долни и горни хоризонтални профили 54мм, алуминиумски шини за шини со алуминиум со големина 60x53mm.

Преклопени стаклени врати F6 w

Употреба: Главно погоден за отвори за мали згради.

Функционалност: Систем од типот на хармоника на виткање на вратата – панели поврзани со шарки, повлекувајќи ги остатокот, следи.

Карактеристики: Калено застаклување (дебелина од 10мм), врски со шарки, не алуминиумско врамување, без возач на подни шини, поликарбонски капаци на споеви, изолација преку четки.

Основни димензии: Горни и долни хоризонтални профили 54 мм, возач на шини за алуминиум 60x53mm.

Преклопени стаклени врати F7

Употреба: Погоден за многу прилики – главно за отвори со релативно мала висина (<280cm).

Функционалност: Систем на преклопување на врати со простор за паркирање – секоја плоча е отстранета и се чува во одредено место.

Карактеристики: Калено застаклување (дебело 10мм), употреба на паркирање, без водич за подни шини, без алуминиумско преклопување, поклопки за спојување на поликарбонат, изолациони четки.

Основни димензии: Долен хоризонтален профил 105мм – горен хоризонтален профил 54мм, водилка за алуминиумска ширина 60x53mm во големина.

Преклопени стаклени врати FB cr

Употреба: Погоден за покривање на балкон и веранда, на парапет.

Функција: Панелите се повлекуваат и се паркираат вертикално од страната на инсталацијата.

Карактеристики: Калено застаклување (дебелина од 10мм), шини за подни шини, без алуминиумско врамување, поликарбонатни спојници, изолација со четки.

Основни димензии: Горниот и долниот профил 50мм, горниот возач на алуминиумска железница 50х90мм, понискиот возач на алуминиумска ширина 43х30мм.

Преклопени стаклени врати FB fr

Употреба: Погоден за затворање на балкони и чардаци на парапети.

Операција: Панелите се лизгаат и паркираат од страната на отворот – вертикално до отворот.

Карактеристики: Калено застаклување со дебелина од 10мм, водилка за подни шини, алуминиумски рамки, поликарбонски спојници, изолација со еластични дихтунзи и четки.

Галерија Фолдинг Врати