Модел на стаклена ограда од грчкиот производител АЛУМИЛ.
Системот на оградата која го држи стаклото е еден од најдобрите на светско ниво и преставува врв во својата класа.
Овој тип огради  плени со својот екстравгантен изглед, дизајн и едноставност.

Зависно од можноста и по барање на купувачот оградата може да биде внатрешно монтирана на самиот балкон и од надвор (странична монтажа).

Овој тип стаклени огради се најмодерните и најлуксузните огради како во светот така и кај нас.
Огради за луѓе кои не сакаат метал, само чисто стакло.

Изборот е ваш дали оградата да остане само стакло, со ракофат одозгора, ракофат бушен од страна и сл…

Дебелината на стакло започнува од 12мм

“Револуција” со стаклените огради започна со овој тип.

Столб, стакло, столб…

Дали монтажата ќе биде внатрешна или надворешна, стакло обично или мат, боја по ваш избор, памплекс сигурно, тоа зависи од вас. Каков и да е изборот т.е. комбинацијата на вашите желби овој тип ограда дава посебна топлина.

Столбовите и ракофатот може да бидат кружни или прави (коцкасти).
Се по желба на купувачот.